“HEMŞİRELER GELECEĞİ TAHMİN ETMEMELİ, ARTIK TAYİN ETMELİLER.”

17 Kasım 2022

15 Kasım 2022 tarihinde Fakültemiz ile Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) işbirliğinde düzenlenen söyleşinin konuğu, Manhattanville College School of Nursing and Health Sciences Dekan Yardımcısı ve New York Eyaleti Dekanlar Kurulu Üyesi Doç. Dr. Orhan Haklı oldu.

Söyleşiye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım, Dekan Yardımcısı Nevin Çıtak Bilgin, Hemşirelik Bölüm Başkanı Yasemin Yıldırım Usta, Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri ile KARMER’de görev yapan akademik ve idari personel katıldı.

Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım ve KARMER’de görev yapan Uzm. Songül Yorgun’un moderatörlüğünü yaptığı söyleşide Doç. Dr. Orhan Haklı, hemşirelik markası, ABD’de hemşirelik eğitimi ve kariyer olanakları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Doç. Dr. Haklı, “Marka sizin imajınızdır. Kalıcı olmak istiyorsanız imaj yönetimi çok önemlidir.” dedi ve nasıl yapılacağı hakkında bilgiler verdi. Hemşirelik markası yaratmanın 3 taşıyıcı kolonu ve bir çatısı olduğunu vurguladı.  “Kolonların ilki ve en önemlisi eğitim. İkincisi, inovasyon ve üçüncüsü de artık kaçınılması mümkün olmayan küreselleşme. Kolonlar tabii ki tek başına yetmez, bunları koruyacak bir de çatı gerekiyor. Bu çatı ABD’de, yüksek hemşirelerden kurulu, hemşirelerin karar verdiği, yetkileri olan Hemşirelik Yüksek Kurulu’dur.” dedi.