2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLARKEN SORUMLU HEMŞİRE EĞİTİM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

28 Eylül 2023 Perşembe

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü iş birliğinde klinik/saha uygulamalarını iyileştirmeye yönelik Sorumlu Hemşire Eğitim Programı 26/09/2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Program Bolu İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin DEMİRKOL ve BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmiye YILDIRIM tarafından yapılan açılış konuşmalarıyla başlamıştır.

Programa BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr.  Nevin ÇITAK BİLGİN, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Salih AYAN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Zeynep BAYSAL, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Hatice EFE BAYSAL, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nurgülay GÜNERİ, İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Sağlık Bakım hizmetleri Müdürü Sevinç ÇAPA, AİBÜ İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım hizmetleri Müdürü Yasemin ÇETİN, İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım hizmetleri Müdürü Nihal DAVARCI, BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi  Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr.  Yasemin YILDIRIM USTA, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Simge ÇOŞKUN PALAZ ve Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem CEYLAN, Hemşirelik Bölümü Uygulamalı Eğitimler Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KARAKAŞ katılarak destek vermiştir.

Eğitim programına katılan Bolu merkezde yer alan hastane birim sorumluları, eğitim hemşireleri ve tüm kamu hastanelerinin klinik sorumlu hemşireleri; “hemşirelik programı” hakkında Prof. Dr.  Yasemin YILDIRIM USTA tarafından, “klinik uygulama rehberinin tanıtımı” konusunda Doç. Dr. Bedriye AK tarafından, “pozitif öğrenme ortamının oluşturulması” hakkında Doç. Dr. Saadet CAN ÇİÇEK tarafından ve “liderlik” konusunda Dr. Öğr. Üyesi Simge ÇOŞKUN PALAZ tarafından gerçekleştirilen sunumlarla bilgilendirilmiştir. Program süresince akademisyenler ve klinik sorumlu hemşireler öğrenci hemşirelerin klinik uygulama süreçleri hakkında bilgi alışverişinde bulunmuşlardır. Son derece verimli geçen programda sorumlu hemşirelerinin klinik uygulamalardaki rollerine ve klinik/saha uygulamalarında ortak hareket edebilmelerine ve klinik/saha uygulamalarını iyileştirmeye yönelik önemli adımlar atılmıştır.

Eğitim hakkında geribildirimler alınmış ve teşekkür belgeleri takdim edilmiştir. Programın kapanışı Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Salih AYAN tarafından yapılmıştır.