Fakültemizde Ders İzlence ve AKTS İş Yükü Anketi Değerlendirmesi konulu hizmet içi eğitim gerçekleştirildi

25 Nisan 2024 Perşembe

17 Nisan 2024 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen Ders İzlence ve AKTS İş Yükü Anketi Değerlendirmesi başlıklı hizmet içi eğitim fakültemizde görev yapan öğretim elemanlarının katılımlarıyla Microsoft Teams üzerinden online olarak gerçekleştirilmiştir.
Üniversitemizin AKTS/DE Koordinatörü Sayın Doç. Dr. Anıl RAKICIOĞLU SÖYLEMEZ tarafından verilen eğitim ile ders içeriklerinin güncellenmesi, öğrenme yöntemlerinin çeşitlendirilmesi,  değerlendirme yöntemlerinin gözden geçirilmesi konusunda bilgiler sunulmuş ve AKTS iş yükü değerlendirmesinde dikkat edilmesi gereken hususlara vurgu yapılmıştır.
Etkinlik sonunda öğretim elemanlarının soruları yanıtlanmış ve “Etkinlik Sonrası Değerlendirme Formu”  aracılığıyla eğitimin etkinliğine ilişkin görüşleri alınmıştır. Katılımcıların çoğu eğitim ile ilgili yüksek memnuniyet bildirmiştir.

Maddeler Katılıyorum Kararsızım Katılmıyorum
% % %
Eğitimin zamanında duyuruldu. 92,9 7,1 -
Eğitimin online gerçekleştirilmesi uygundu. 100 - -
Eğitimin düzenlendiği gün ve saat uygundu. 100 - -
Eğitimin süresi yeterliydi. 100 - -
Eğitimin içeriği yeterliydi. 85,7 14,3 -
Eğitim ihtiyacımı karşıladı. 78,6 21,4 -
Eğitim bilgi ve/veya becerilerime katkı sağladı. 85,7 14,3 -

Katılımcıların eğitim ile ilgili diğer görüşleri ve talepleri arasında AKTS iş yükünün değerlendirme sürecinin daha iyi anlaşılması için ek bilgilendirme etkinliklerinin düzenlenmesi, video ve ödevlerin hazırlanmasında yapay zekanın kullanımını açıklayan teorik ve uygulamalı eğitimlerin verilmesi, öğrencilerin anket değerlendirmelerinin önemi hakkında bilgilendirilmesi ve anketlere objektif yanıtlar vererek katılmalarının hassasiyeti üzerinde durulması yer almıştır.

İlgili eğitim kapsamında değerli bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşan Sayın Doç. Dr. Anıl RAKICIOĞLU SÖYLEMEZ’e teşekkür ederiz.