SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

03 Ekim 2023 Salı

Fakültemiz Akademik Genel Kurul Toplantısı 28/09/2023 tarihinde saat 10.00'da B Blok İzzet Baysal Amfisinde yapıldı. Toplantıya, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin GÜNDÜZ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun KARACA, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmiye YILDIRIM, Dekan Yardımcıları, Fakülte Sekreteri, Bölüm Başkanları ve Yardımcıları ile akademisyenler katıldı.

Akademik Genel Kurul Toplantısı, Prof. Dr. Nazmiye YILDIRIM’ın 2022-2023 eğitim öğretim dönemini değerlendirmesi ile başladı. Akabinde Rektör Vekili Prof. Dr. Samettin GÜNDÜZ selamlama konuşması yaptı ve son bir yıl içinde atama - yükseltmesi gerçekleşen öğretim üyelerine plaket takdimine geçildi.

Doç. Dr. Saadet CAN ÇİÇEK ve Doç. Dr. Şebnem AVCI plaketlerini Prof. Dr. Samettin GÜNDÜZ’den; Dr. Öğretim Üyesi Mehmet KARAKAŞ ve Dr. Öğretim Üyesi Taha Gökmen ÜLGER plaketlerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun KARACA’dan; Dr. Öğretim Üyesi Sezen TEZCAN plaketini Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nazmiye YILDIRIM’dan aldı. Dr. Öğretim Üyesi Alp ÖZEL’e plaketini Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nevin ÇITAK BİLGİN, Dr. Öğretim Üyesi Şeyma DEMİR’e plaketini Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ramazan KURUL, Dr. Öğretim Üyesi Elif Duygu YILDIZ’a plaketini Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin YILDIRIM USTA, Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Fatih UYSAL’a plaketini Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuriye ÖZENGİN, Dr. Öğretim Üyesi Nurefşan KONYALIGİL’e plaketini Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aylin AKOĞLU takdim etti.

Toplantıya, Bölüm Başkanlarının 2022-2023 eğitim öğretim yılı faaliyetlerinin sunumu ve Fakültemiz Dekanının 2023-2024 eğitim öğretim yılının planlamasına ve koordinasyonuna yönelik bilgilendirmeler ile devam edildi. Prof. Dr. Nazmiye YILDIRIM tarafından iyi bir iş bölümüyle ve ekip çalışmasıyla faaliyetlerin sürdürüldüğü ifade edildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi 2019 yılında kurulmuş olsa da fakülter oluşumun sağlanması, iki yüksekokulun birleşiminin sadece kâğıt üzerinde olmaması, bölümler arası işbirliğinin artırılması, kişilerden bağımsız işlevsel bir sistemin kurulması yolunda çalışmaların devam etmesi gerektiği, birlikte ve Rektörlüğümüzün desteğiyle üstesinden gelinemeyecek bir meselenin olamayacağı, sadece zaman alabileceği, çünkü taleplerimizin bireysel değil kurumsal olduğu,  Üniversitemizin 2024-2028 stratejik planı doğrultusunda eylemlerin gerçekleştirileceği, Fakültemizin iki programının akreditasyon sürecinin devam ettiği, sonuçta bilgi aktaran bir yüksekokuldan, öğrenmeyi öğreten, yaşam boyu öğrenmeyi teşvik eden, bilgi ve hizmet üreten bir fakülteye dönüşüm yolculuğumuzun devam ettiği belirtildi.

Dekan yardımcılarına, bölüm başkanlarına, yardımcılarına ve tüm öğretim elemanlarına, idari personele özverili çalışmaları ve emekleri için teşekkür edildi. Toplantıya katılan akademisyenlerin dilek, öneri ve görüşleri alındı.

2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temenni edilerek, yeni eğitim öğretim yılının açılışı gerçekleştirildi.