S.S.S.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SIKÇA SORULAN SORULAR
FAKÜLTE HAKKINDA 
Neden BAİBÜ?
Üniversitemiz hakkında tüm merak ettikleriniz için http://aday.ibu.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi nerededir?
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gölköy Yerleşkesi 14030 Gölköy
Telefon +90 374 253 45 20
Sağlık Bilimleri Fakültesi A Blokta Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, B Blokta Hemşirelik ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü, C Blokta Hemşirelik Bölümü ve Dekanlık bulunmaktadır.
 
Dekan kimdir?
Dekan, bir üniversiteye bağlı olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunan bir Fakültenin yönetiminden sorumlu olan en üst düzey kişiye denir.
Dekan, bir Fakültedeki en yetkili kişidir. YÖK'ün belirlediği yönetmeliklere uyum sağlamak ile beraber bulunduğu birimin işleyişinden de sorumludur.
Dekan; öğrencilere, çalışanlara ve eğitmenlere karşı her türlü görev ve sorumluluğun yerine getirilmesi için çalışmalar yürütür.
 
Dekanın görevleri nelerdir?
Dekanın görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır:
  • Fakülte Kurullarına başkanlık etmek, Fakülte Kurullarının kararlarını uygulamak ve Fakülte bölümleri arasında düzenli çalışmayı sağlamak,
  • Her öğretim yılı sonunda ve istendiğinde Fakültenin genel durumu ve işleyişi hakkında Rektöre rapor vermek,
  • Fakültenin ödenek ve kadro ihtiyaçlarını gerekçesi ile birlikte Rektörlüğe bildirmek,
  • Fakültenin bölümleri ve her düzeydeki personeli üzerinde genel gözetim ve denetim görevini sürdürmek,
  • Kanun ve yönetmeliklerle kendisine verilen diğer görevleri yapmaktır.
Dekan; fakültenin ve bağlı birimlerinin öğretim kapasitesinin rasyonel bir şekilde kullanılmasında ve geliştirilmesinde, gerektiği zaman güvenlik önlemlerinin alınmasında, öğrencilere gerekli sosyal hizmetlerin sağlanmasında, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesinde, bütün faaliyetlerin gözetim ve denetiminin yapılmasında, takip ve kontrol edilmesinde ve sonuçlarının alınmasında Rektöre karşı birinci derecede sorumludur.
 
Fakülte Kurulunun görevleri nelerdir?
Kuruluş ve işleyişi: Fakülte kurulu, Dekanın başkanlığında üç yıl için Fakülteye bağlı bölümlerin başkanları ile Fakültedeki profesörlerin kendi aralarından seçecekleri üç, doçentlerin kendi aralarından seçecekleri iki, doktor öğretim üyelerinin kendi aralarından seçecekleri bir öğretim üyesinden oluşur.
Fakülte Kurulu olağan toplantılarını her yarıyıl başında ve sonunda yapar. Dekan, gerekli gördüğü hallerde Fakülte Kurulunu toplantıya çağırır.
Fakülte kurulu, akademik bir organ olup aşağıdaki görevleri yapar:
  • Fakültenin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerini ve bu faaliyetlerle ilgili esasları, plan, program ve eğitim-öğretim takvimini kararlaştırmak,
  • Fakülte yönetim kuruluna üye seçmek,
  • Kanun ve yönetmeliklerle verilen diğer görevleri yapmaktır.
Fakülte Yönetim Kurulunun görevleri nelerdir?
Kuruluş ve işleyişi: Fakülte Yönetim Kurulu, Dekanın Başkanlığında Fakülte Kurulunun üç yıl için seçeceği üç profesör, iki doçent ve bir doktor öğretim üyesinden oluşur.
Fakülte Yönetim Kurulu Dekanın çağrısı üzerine toplanır. Yönetim Kurulu gerekli gördüğü hallerde geçici çalışma grupları, eğitim-öğretim koordinatörlükleri kurabilir ve bunların görevlerini düzenler.
Fakülte yönetim kurulu, idari faaliyetlerde dekana yardımcı bir organ olup aşağıdaki görevleri yapar:
  • Fakülte kurulunun kararları ile tespit ettiği esasların uygulanmasında dekana yardım etmek,
  • Fakültenin eğitim-öğretim, plan ve programları ile akademik takvimin uygulanmasını sağlamak,
  • Fakültenin program ve bütçe tasarısını hazırlamak,
  • Dekanın, fakülte yönetimi ile ilgili olarak getireceği bütün işlerde karar almak,
  • Öğrencilerin kabulü, ders intibakları ve çıkarılmaları ile eğitim-öğretim ve sınavlara ait işlemleri hakkında karar vermek,
  • Kanun ve yönetmeliklerle verilen diğer görevleri yapmaktır.
Bölüm başkanı ve görevleri nedir?
Bölümler; Fakültenin amaç, kapsam ve nitelik yönünden bir bütün oluşturan ve lisans düzeyini de içeren en az bir eğitim-öğretim, bilim ve sanat dallarında araştırma ve uygulama yapan birimlerdir.
 
Bölüm başkanı, bölümün her düzeydeki eğitim-öğretim ve araştırmalarından, bölümle ilgili her türlü faaliyetin düzenli ve verimli olarak yürütülmesinden, kaynakların etkili bir biçimde kullanılmasını sağlamaktan sorumludur.
 
Bölüm başkanı, Fakülte Kuruluna katılır ve bölümü temsil eder. Bölümde görevli öğretim elemanlarının görevlerini yapmaları bölüm başkanı tarafından izlenir ve denetlenir. Bölüm başkanı, her öğretim yılı sonunda bölümün geçmiş yıldaki eğitim-öğretim ve araştırma faaliyeti ile gelecek yıldaki çalışma planını açıklayan raporu, bağlı bulunduğu Dekana sunar.
 
Fakülte Sekreteri ve görevleri nedir?
Dekana karşı sorumludur. Fakültenin tüm idari birimler ile öğrenci işlerinin sorumlusudur. Fakültenin tüm gelir-gider bütçe faaliyetlerini, idari ve öğrenci işlerini ile destek hizmetler birimlerinin koordinasyonunu sağlar. Kurum içi kurum dışı yazışmaların yapılmasını sağlar. Fakültenin temizlik, güvenlik ve teknik konularında gözetim ve denetimleri yapar.

AKADEMİK
Akademik ilan başvurusu nereye yapılır?
Doktor Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi kadrolarına ilanda belirtilen birime, Profesör ve Doçent kadrolarına başvurular Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı’na yapılır. Başvuru esnasında istenen belgeler ilanda yer alır.
 
Fakültede göreve başlamada istenen belgeler nelerdir?
Aşağıdaki belgeler biriminize tarafınızca teslim edildikten sonra göreve başlama yazınız ile birlikte Personel Daire Başkanlığı’na iletilir.
  • BAİBÜ maaş anlaşması yapılan bankadan açılmış maaş hesabını gösterir belge/IBAN.
  • Vesikalık Fotoğraf.
  • Nüfus Kimlik Kartı Fotokopisi.
  • Askerlik Durum Belgesi (Askerlik Şubeleri ve e-devlet uygulaması üzerinden alınan belgeler kabul edilir).
  • Aile Yardımı Bildirim Formu, Asgari Geçim Aile Bildirim Formu, Mal Bildirim Formu, Personel Kimlik Talep Formu. İlgili formlara https://pdb.ibu.edu.tr/tr/page/akademik-formlar/9606 web sayfasından ulaşılabilir.
  • Naklen atama yoluyla gelen personel için; personel nakil bildirim formu ve sigortalı işten ayrılış belgesi (Bu belgeler ayrılmış olduğunuz kurum tarafından verilecektir.)
Personel kimlik kartımı nereden alabilirim?
Personel Kimlik Talep Formu ilgili personel tarafından doldurulduktan sonra, birimimiz tarafından Personel Daire Başkanlığı’na gönderilmektedir. Kartınız basıldığında personel mail adresinize mail ile bilgilendirme yapılır. Basımı yapılan kartınızı Personel Daire Başkanlığı Sekreterliği’nden imza karşılığında bizzat teslim alabilirsiniz.
 
Yemekhane hizmetinden yararlanmak için ne yapmalıyım?
Üniversitemiz yemekhanelerinde kullanılacak kartı göreve başladıktan sonra Personel Daire Başkanlığı Sekreterliği ilgili banka şubesine göndermektedir. Kartınız, gerekli tanımlamalar yapıldıktan sonra banka tarafından gönderilmektedir ya da bizzat bankadan teslim alabilirsiniz.
 
Personel kimlik kartımı/ Yemekhane kartımı kaybettim. Yeniden çıkartmak için ne yapmalıyım?
Personel Daire Başkanlığı’na dilekçe ile başvurmanız halinde kartınız basıldığında personel mail adresinize mail ile bilgilendirme yapılır. Basımı yapılan kartınızı Personel Daire Başkanlığı Sekreterliği’nden imza karşılığında bizzat teslim alabilirsiniz.
Yemekhane kartınızın yeniden çıkartılması ile ilgili işlemler için bizzat Halk Bankası’na başvurmalısınız.
 
Üniversiteye ait mail adresini nasıl alırım?
Üniversitemizde göreve başlayan personelin, göreve başlama yazısı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na ulaştıktan sonra, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından kurumsal e-posta hesabı oluşturulmaktadır. Yeni oluşturulan E-Posta hesaplarını öğrenmek için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile +90 374 253 45 10 numaradan iletişime geçilmesi gerekmektedir.
 
ÜBYS izin alma ve rapor girişi süreçleri nasıl ilerlemektedir?
  • Öncelikle Üniversitemiz elektronik belge yönetim sistemi olan http://ubys.ibu.edu.tr/ adresine kullanıcı adı ve şifresiyle giriş sağlanır.
  • Sol kısımda beliren “menü” den “Kişisel Memur İşlemleri” modülü seçilir.
  • “Kişisel Bilgiler Menüsü” altında bulunan “İzin Rapor Bilgileri” modülü seçilir. Bu sayfada daha önce aldığınız izin ve rapor bilgileri de yer almaktadır.
  • Açılan sayfanın sol üst kısmında bulunan “Menü”, “Üniversite Logosu” ve “İzin Formu Oluştur” sekmelerinden “İzin Formu Oluştur” seçilir.
  • İzin türü seçenekleri arasından alacağınız izne uygun olan sekme seçilir.
  • Alınacak iznin ya da raporun tarih aralığı “başlangıç tarihi” ve “işe başlama tarihi” kısımlarına işlenir.
  • “İzin/rapor süresi”, “izin nedeni” ve “adres” kısımları boş bırakılmadan doldurulur.
  • Rapor alma durumunda, “dosya seç” kısmından hastaneden alınan doktor imzalı istirahat belgesi sisteme yüklenir.
  • Vekil bırakılsın ya da bırakılmasın “Vekalet bilgisi” kısmından “vekil seç” sekmesi işaretlenir.
  • Vekalet bırakılacak pozisyon için pozisyon listesinden pozisyon seçimi yapılır. Vekalet bırakmak istemediğiniz pozisyon(lar) için, “Vekil Atamak İstemiyorum” seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.
  • “Vekil atanacak kişi” sekmesinden, vekilin ismi yazılıp aratılır. Atanacak kişi seçilerek ekle butonuna basılır. En son olarak sağ altta yer alan “vekil atama yap” butonuna basılır.
  • Sonrasında “bilgi girişi” ve “ön izleme” sekmelerinden “ön izleme” seçilir.
  • İzin bilgileri kontrol edildikten sonra sağ üstte mavi renkle belirtilen “EBYS’ye Gönder” modülüne tıklanır.
  • Daha sonra ÜBYS ana sayfasına dönülüp “menü” sekmesinden “elektronik belge gezgini” sekmesi açılmalıdır.
  • Yıllık izin evrakı, öncelikle oluşturan kullanıcının belge gezginine paraflanmak üzere iletilir. “Paraf Bekleyenler” sekmesine tıklayıp açılan izin evrakının paraflanması gerekmektedir.
  • İzin evrakında imza süreçleri giden evrak kısmından takip edilebilir. İmza süreci tamamlandıktan sonra izin evrakı Fakülte Sekreteri’ne, oradan da iznin sahibine sevk edilmektedir.
Fakülteden tayin, emeklilik vb. sebeplerle ayrılan personelden istenen belgeler nelerdir?
ÖĞRENCİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde hangi bölümler vardır?
Fakültemiz bünyesinde halen açık olan Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerine öğrenci kabulü yapılmaktadır. Ancak Acil Yardım ve Afet Yönetim, Çocuk Gelişimi, Gerontoloji, Ortez ve Protez bölümlerine öğrenci kabulü yapılmamaktadır.
 
Fakültenize öğrenci alımı nasıl yapılmaktadır?
Fakültemiz Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlı olması nedeniyle, öğrenci adayları her yıl ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sınavına girmeli Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT)’nden öğrenim görmek istediği program/bölüm için yeterli puanı almalı, tercih zamanında tercihini yapmalıdır. Bölümlere ilişkin taban ve tavan puan bilgilerine
https://yokatlas.yok.gov.tr/ adresinden ulaşılabilir.
 
Fakültenizde İngilizce hazırlık eğitimi var mıdır?
Fakültemize ilk kez kaydolan öğrencilere isteğe bağlı hazırlık eğitimi verilmektedir. Yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimiz talepleri halinde Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde 1 yıl İngilizce hazırlık eğitimi alabilirler.
 
Fakültenin öğrenci işlerine nasıl ulaşabilirim?
Üniversiteye ait santral: 0374 254 10 00 numarasını aradıktan sonra aşağıdaki dahili numaraları tuşlayarak ilgili bölümün öğrenci işlerine ulaşabilirsiniz.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü: 6137
Hemşirelik Bölümü: 6106
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü:6147
 
Fakültenizi YKS ile Kazandım. Nasıl kayıt yaptıracağım?
Fakültemizi kazanan öğrenciler ÖSYM’nin duyurmuş olduğu kayıt takvimini takip etmelidir. Belirtilen tarihlerde e-devlet uygulaması üzerinden elektronik kayıt (e- kayıt) ile uzaktan kayıt yapabilirler.
E-kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecek olup Askeralma Dairesi’nden askerlik durumu bilgisi ve Millî Eğitim Bakanlığı’ndan lise mezunu olup olmadığına dair bilgi de aynı ekranda yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır.
E-devlet sistemi üzerinden kayıt yapamayan öğrenciler (ikinci üniversitede kaydı olanlar, 2008 öncesi liseden mezun olanlar, tek dersi kaldığı için liseden mezuniyet belgesi alamayanlar, vb.) üniversitemizin yayınlamış olduğu kayıt kılavuzunda belirtilen tarihlerde belirtilen kayıt adresine bizzat gelerek yüz yüze kayıtlarını yaptırabilirler. Kayıt için gerekli belgelerin aslı ya da noter onaylı nüshası yanlarında olmalıdır.
 
Kaydımı zamanında yapamadım. Şimdi ne olacak?
Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
 
Elektronik kaydımı yaptım. Kayıt işlemleri için bu yeterli midir?
Fakültemize e-kaydınızı tamamlamanız kayıt işlemleri için yeterlidir. Tekrar Fakültede herhangi bir kayıt işlemi yapılmayacak veya herhangi bir belge getirilmesi gerekmeyecektir.
 
Yeni kayıt yaptırdım. Ders kaydı yapacak mıyım?
Her dönem başında akademik takvimde belirtilen tarihlerde öğrenci bilgi sisteminden müfredatınıza uygun olarak o dönemde alabileceğiniz dersleri seçmeniz ve danışman onayına göndermeniz gerekmektedir.
 
Ders kaydı ve kayıt yenileme işlemlerini nasıl yapacağım?
Öğrenciler ders kaydı ve kayıt yenileme işlemlerini 
http://ubys.ibu.edu.tr/ adresinden kullanıcı adları ve şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştireceklerdir. Yeni kayıt olan öğrencilere ÜBYS tarafından kullanıcı adı ve geçici parola bilgilerini içeren bir mail gönderilmektedir. Sisteme giriş yapan kullanıcıların geçici parolalarını güncellemeleri istenilmektedir. 
 
Yeni ders döneminde ders seçimi yapamadım. Ne yapmalıyım?
Akademik takvimde belirlenen süre içinde kaydını yenilemeyen akademik döneme ilişkin ders seçimlerini yapmamış öğrenci, akademik takvimde belirtilen ders bırakma ve ekleme (ekle-sil) tarihlerinde ders kayıt işlemlerini danışmanları ile birlikte yapabilirler. Ancak ders ekleme ve bırakma döneminin bitmesinin ardından danışmanlar da ders kaydı yapamazlar. Ekle/sil dönemi bittikten sonra ders kayıtlarında hiçbir şekilde değişiklik veya yeni ders kaydı yapılamaz. Öğrenciler kayıt yenileme işleminin tümünden sorumludur ve kayıtlarını bizzat kendileri yaptırmakla yükümlüdürler. Derse kayıtlanmayan öğrenciler; kayıt yenilemediği dönemde öğrencilik haklarından yararlanamaz ve kayıt yenilemediği dönem öğrenim süresinden sayılır.
 
Saatleri çakışan dersleri alabilir miyim?
İlgili bölüm tarafından ilan edilen ders programı uyarınca üst veya alt döneme ait olan ve saatleri çakışan dersler alınamaz.
 
Kayıt yenileme sırasında yanlışlık yapılırsa ne yapılmalıdır?
Kayıt yenileme işlemleri sırasında yapılacak yanlışlıklar Üniversitemiz akademik takviminde belirtilen ders bırakma ve ekleme tarihlerinde danışmanlarınız tarafından düzeltilebilir. Öğrenciler açılmayan seçmeli dersleri bırakıp açılan dersleri kontenjan dâhilinde alabilirler. Ekle/sil tarihleri dışında yapılan başvurular işleme alınmaz. Bu süreçte danışmanlarınız ile iletişim kurmalı ve gerekli değişikliklerin yapılmasını talep ederek ders kayıt sürecinizi tamamlamalısınız.
 
Sınıf yoklama listesinde ismim görünmüyor ne yapmalıyım?
Ders kaydı işlemleriniz tamamlanmamış olabilir veya aynı ders için açılan bir başka şubeye kayıtlanmış olabilirsiniz. Durumunuzu ekle/sil haftası bitmeden önce danışmanınıza bildirmeniz gerekmektedir.
 
Kayıt dondurmak veya sildirmek için ne yapmalıyım?
Öğrenciler istedikleri anda Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na bir dilekçe ile başvurarak kayıtlarını sildirebilirler.
Kendi isteği ile kayıt sildiren, çıkarılan ve mezun olmak suretiyle üniversiteden ayrılanların, diplomalarını veya dosyalarındaki kendilerine ait belgeleri alabilmeleri için üniversitece tespit edilen ilişik kesme işlemlerini yapmaları şarttır.
Öğrenciler tekrar Üniversiteye dönmek üzere geçerli bir mazerete dayanarak kayıtlı olduğu fakültenin Yönetim Kurulu kararı ile kaydı dondurulabilir. Bunun için öncelikle öğrencinin mazeretini bildiren dilekçe ile dönem başında ve kesin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra derse kayıtlanma süreleri bitmeden bölüm başkanlığına başvuruda bulunması gerekir. Ani hastalık ve beklenmedik haller dışında bu süreler bittikten sonra yapılacak başvurular işleme konulmaz. Askerlik nedeni ile kayıt dondurmak isteyen öğrencilerimizin dilekçelerine askere alındıklarına dair bir belge, fakirlik nedeni ile kayıt dondurmak isteyen öğrencilerimizin dilekçelerine onaylı fakirlik ilmuhaberi, hastalık nedeni ile kayıt dondurmak isteyen öğrencilerimizin dilekçelerine sağlık kurul raporunu eklemesi gerekmektedir.
Öğrenciler haklı ve geçerli nedenlere (hastalık, askerlik, maddi ve ailevi nedenler, yurt dışı eğitim izni) uygun olarak mazeretini belgelemesi ve Fakülte Yönetim Kurulu tarafından kabul edilmesi kaydıyla en fazla dört yarıyıl süre için kayıt dondurabilir. Kayıt donduran öğrenciler öğrencilik haklarından faydalanamazlar. Hazırlık sınıfı okuyan öğrencilerin kayıt dondurma taleplerine dikkat etmeleri gerekir. Hazırlık sınıfında dönem kavramı olmayıp eğitim yıllık olarak verilir.
 
Öğrenci numaramı nasıl öğrenebilirim?
E- kayıt sürecinde öğrenci numarasını otomatik olarak alabilirsiniz. Öğrenci numarasını e-kayıt esnasında alamamış öğrenciler www.oidb.ibu.edu.tr web adresinden T.C. kimlik numaranız ile öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz.
 
Öğrenci kimlik kartımı almak için ne yapmalıyım?
Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin kimlik kartları sistemdeki bilgiler alınarak Halk Banka’sı tarafından oluşturulmaktadır. Öğrenciler kimlik kartlarını üniversitemiz yemekhanelerinde kullanabilirler. Öğrenci kartları derslerin başladığı ilk hafta üniversitemiz içinde belli noktalarda Halk Bank çalışanları tarafından bizzat öğrenciye teslim edilmektedir. Öğrenci kartınızı teslim alabileceğiniz yerler web sayfamızdan da duyurulmaktadır.
 
Öğrenci kimlik kartımı kaybettim, yenisini nasıl çıkartabilirim?
Öğrenci kimlik kartını kaybeden öğrenciler Halk Banka’sı şubelerine yeni kart başvurusunda bulunarak öğrenci kimlik kartlarını bankadan teslim almalıdırlar.
 
Öğrenci belgesi, transkript, ders içeriği belgesi, askerlik belgesi, disiplin belgesi, yatay geçiş engel yoktur belgesi vb.  nereden alabilirim?
Öğrenci belgesi ve transkript e-devlet üzerinden alınabilmektedir. Islak imzalı formu ise bölümünüzün öğrenci işleri bürosundan temin edilebilmektedir. Öğrenci belgesi, transkript, ders içeriği belgesi, askerlik belgesi, disiplin belgesi, yatay geçiş engel yoktur belgesi vb. belgeleri öğrenci bilgi sisteminden elektronik imzalı olarak talep edebilirsiniz veya bölümünüzün öğrenci işleri bürosundan da alabilirsiniz.
 
Fakültenizde internet sağlayıcı (Wİ-Fİ) var mıdır?
Fakültemiz öğrencileri genel olarak Üniversitemiz kampüs alanları içerisinde bulunan baibu-wifi ve eduroam kablosuz ağlarına ücretsiz olarak bağlanabilir.  baibu-wifi ağına bağlanmak için üniversitemiz öğrencilerinin e-posta hesapları ve parolaları ile erişimi sağlanmıştır. Eduroam bağlantı ayarları için
http://eduroam.ibu.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
Fakültenizde burs imkanları var mıdır?
Öğrencilerimiz burs veya kredi işlemleri için Kredi ve Yurtlar Kurumuna (
http://kygm.gsb.gov.tr/) başvuru yapılabilir. Bunun haricinde Üniversitemiz öğrencilerine özel olarak İzzet Baysal Vakfı tarafından da burslar verilmektedir. Odalar veya Dernekler vasıtasıyla Fakültemize bildirilen burslar ile ilgili duyurular ilan panosundan yapılacaktır.
 
Erasmus Değişim Programı hakkında nereden bilgi alabilirim?
Erasmus değişim programı için Erasmus Koordinatörlüğü web sitesinden (
http://erasmus.ibu.edu.tr/) veya Uluslararası İlişkiler Fakülte Koordinatörlüğü Bölüm Koordinatörünüzden  (https://sbf.ibu.edu.tr/tr/page/koordinatorlukler/19192) bilgi alabilirsiniz.
 
Sosyal Transkript Sistemi nedir?
Fakültemizde öğrenim süreniz boyunca gerçekleştirdiğiniz sosyal faaliyetlere ilişkin sahip olduğunuz belgeleri kaydedebileceğiniz bir sistemdir. Öğrenci numaranız ve ÜBYS şifreniz ile sosyaltranskript.ibu.edu.tr sayfasından sosyal transkript sistemine giriş yapmalısınız. Sisteme yüklediğiniz belgeler her dönemin sonunda birim yetkililerince incelenmekte, onaylanan faaliyetler doğrultusunda sosyal transkriptiniz oluşturulmaktadır.
 
İngilizce derslerinden muaf olmak için ne yapabilirim?
Üniversitemizin akademik takviminde belirtilen tarihlerde yapılan Yabancı Dil Muafiyet sınavına girerek yeterli puan almanız halinde İngilizce derslerinden muaf sayılacaksınız.
 
Daha önce bir yükseköğretim kurumunda aldığım dersleri saydırabilir miyim/bu derslerden muaf olabilir miyim?
Öğrenciler, daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumunda alıp başardıkları derslerin kredi ve not transferi yapılarak, kayıt yaptırdıkları programda almaları gereken eşdeğer derslerden muafiyet talebinde bulunabilirler. Öğrenciler, programa kaydını yaptırdıktan sonra en geç dönem ders kayıtları başlamadan önce muafiyet ve intibak talebi için başvurusunu bölüm başkanlığına yapmak zorundadır. Programa kaydını ders kayıtları başladıktan sonra yaptıran öğrenciler kayıt tarihinden itibaren ilk bir hafta içerisinde başvuru yapabilir. Başvuru dilekçesiyle birlikte öğrenciler not dökümü (transkript), ders içeriği, sınav sonucu, vb. ibraz etmek zorundadır. Belgeler (ders içerikleri hariç), ıslak imzalı ve mühürlü ya da elektronik imzalı (belge üzerinde QR kod/doğrulama kodu) olmalıdır. O dönem için süresinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz.
 
Klinik/Saha uygulamalarını nerede ve nasıl yapacağım?
Klinik/Saha uygulamaları dersin içeriğine uygun olarak Bolu’da bulunan AİBÜ İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi-Köroğlu Ünitesi ve Merkez Ünite, İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde ilgili yönetmelik ve yönergeler doğrultusunda yürütülür. 
 
Hastalık nedeniyle rapor alırsam ne yapmam gerekiyor?
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği gereğince öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır. Devam zorunluluğu teorik dersler için %70, uygulamalı dersler için %80’dir. Devamsızlık sürelerine öğrencinin sağlık raporu alarak geçirdiği süreler dâhildir. Sadece öğrenciye sıhhi izinli (sağlık raporlu) olduğu süreler içerisinde katılamadığı ara sınavlarının ve diğer yarıyıl içi sınavlarının yerine geçmek üzere bölüm başkanlığınca uygun bulunması halinde mazeret sınavı hakkı verilir. Bu haktan yararlanmak isteyen öğrencinin, sağlık raporunun asıl sureti ile birlikte bölüm başkanlığına yazılı başvuruda bulunması gerekir. Öğrenci, sağlık raporunu aldığı gün ve saatten başlayarak raporunun bitimine kadar olan süreler içerisinde yarıyıl içi değerlendirmesine esas teşkil eden hiçbir sınava katılamaz. 
 
Fakültenizde yaz okulu var mıdır?
Eğitim öğretim yılının bahar dönemi devam ederken Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yaz okulunda açılması düşünülen dersler ile ilgili olarak öğretim elemanlarından talepler alınarak hangi derslerin açılacağı belirlenir. Yaz okulu ilgili detaylar bahar dönemi sonu itibariyle web sayfamızda yayınlanmaktadır. İlgili duyuruları takip ederek detaylı bilgi edinebilirsiniz.