FAKÜLTEMİZ AKADEMİK GENEL KURULU YAPILDI

24 Mart 2021 Çarşamba

Akademik Genel Kurulumuz 26/02/2021 tarihinde saat 15.30'da Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Arzu İLÇE başkanlığında Covid-19 pandemisi nedeniyle online şekilde toplandı.
  • Dekanımız Prof. Dr. Arzu İLÇE, 2020 yılı fakültemiz faaliyetleri hakkında bilgiler verdi ve değerlendirmeler yaptı.
  • Fakültemiz misyon ve vizyonu belirlendi.

Misyon
Alanında Ulusal ve Uluslararası düzeyde bilim ve teknolojiye dayalı yaklaşım ve yöntemlerle eğitilmiş, temel bilgi, becerilerle donatılmış, birey, aile ve toplumun sağlığını koruma, geliştirme ve sürdürmede bakım, eğitim, rehabilitasyon, araştırma, yönetim, danışmanlık ve liderlik rollerine, analiz ve sentez yeteneğine sahip, evrensel ve milli değerlere saygılı, sosyal sorumluluk bilinci yüksek, etik değerlere duyarlı tercih edilen meslek üyeleri yetiştirmektir.

Vizyon
Ulusal ve Uluslararası çevrelerce tanınan, sağlık bilimlerinde eğitim ve öğretimi üzerine yetkinliği kabul edilen, toplum sağlığı ile ilgili plan ve politikalar oluşturulmasında söz sahibi olan saygın bir kurum, lider bir fakülte olmaktır.
  • 2020- 2021 Eğitim Öğretim yılı Bahar döneminde öğrencisi bulunan Hemşirelik ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinde, öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak, katılım belgeli en az bir webinar yapılmasına,
  • Yayın ve proje (PDO ve proje eğitimleri) faaliyetlerimizi arttırması ile ilgili tüm çabaların arttırılmasına,
  • Fakültemizin ve Üniversitemizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla fakültemiz bünyesinde “Sağlıkta Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Dergisi” kurulmasına oy birliğiyle kabulüne,
  • Doç.Dr. Birgül CERİT’in önerisi ile Doç.Dr. Nuriye ÖZENGİN’ birlikte hazırlamış oldukları Sağlık Bilimlerinde Alan indekslerimizin belirlenmesine karar verildi.
  • Dekan Prof. Dr. Arzu İLÇE, 2019- 2020 Eğitim Öğretim yılının COVİD- 19 pandemi koşullarında başarılı bir şekilde sürdüren Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Öğretim Üyeleri, Öğretim Görevlileri ve Araştırma görevlileri ile tüm idari personele teşekkürlerini sundu.
  • Toplantı sonunda dilek ve önerilerle ilgili olarak Dekan Prof. Dr. Arzu İLÇE 2020- 2021 Eğitim Öğretim yılı Bahar döneminde, pandemi koşullarında gerekli önlemlerin kişisel ve kurumsal düzeyde alınması konusunda hatırlatma yaparak, yüz- yüze eğitime başlayacak olan 4. sınıf öğrencilerimize ve akademik- idari personelimize maske ve dezenfektan sağlanması ile aşısı olmayanlara aşı konusunun takibi hususunda gerekli çabayı göstereceğini bildirdi ve toplantı sona erdi.