Üniversitemizin “Her Yaş Dostu Üniversite” hedefi doğrultusunda Sağlık Bilimleri Fakültemiz, Hayat Boyu Öğrenme Merkezi’yle birlikte toplumsal katkı sunacak bir projeyi hayata geçiriyor.

03 Mart 2024 Pazar

Temel hedefi, üçüncü yaş grubundaki (60 yaş ve üzeri / 60+) bireylerin sağlıklı, başarılı ve aktif yaşlanmalarını desteklemek olan BİRLİKTE ÖĞRENME ÜNİVERSİTESİ başlıyor.

Ülkemizde Tazelenme veya 3. Yaş Üniversitesi olarak örnekleri görülen sosyal sorumluluk projesinin Bolu’ya özgü bir modelle gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar tamamlandı.
Birlikte Öğrenme Üniversitesinin kuruluş gerekçesi; Dünyada ve Türkiye'de, ortalama yaşam süresinin artmasıyla birlikte yaşlı nüfus oranının artması ve yaşam boyu öğrenmenin gerek ulusal gerekse uluslararası yaşlanma politikalarının merkezine oturmuş olmasıdır.
Misyonu; Yaşlılıkta bilgi, beceri ve yeteneklerin korunması, yenilerinin kazanılması ile aktif yaşlanmaya, sağlıklı ve kaliteli yaşamaya katkı sağlamak; birlikte öğrenme ve sosyal ortamlar oluşturarak kuşaklararası etkileşimi güçlendirmektir.
Vizyonu; 60 yaş ve üstü bireylerin aktif ve sağlıklı yaşamalarına destek sunacak bir model geliştirmektir.
İlkeleri; Temel hak ve özgürlüklere saygı, Toplumsal sorumluluk, Yaşam boyu öğrenme, Ortak akıl ve katılımcılık, Sürdürülebilirlik, Dayanışma ve sosyal etkileşim, Çevreye saygı ve duyarlılık, Güvenilirlik, Yaş dostu mekanlar ve hizmetler sunmak.
Birlikte Öğrenme Üniversitesi eğitim programında; sosyal bağların güçlendirilmesi, aktif ve kaliteli yaşlanmaya katkı sağlamak, birikimlerini aktarma ve deneyimlerini paylaşma fırsatı sunmak, kuşaklararası ilişkilerin ve etkileşimin gelişmesi, farklı nesiller arasında köprüler kurmak, karşılıklı öğrenme ortamı oluşturmak amacıyla sosyal, eğitsel içerikler ve keyifli aktiviteler yer almaktadır.
Üniversitemiz akademisyenleri ve paydaş kurumların uzmanları tarafından verilecek eğitimlerde yer alacak alanlar;
  • Sağlık Dersleri
  • Sanat (Seramik, Müzik, Resim, Halk Oyunları vb.) Atölyeleri
  • Fiziksel Aktivite ve Spor (Yüzme, Masa Tenisi vb.)
  • Edebiyat ve Yabancı Dil Dersleri
  • Hukuk Dersleri
  • Sosyal ve Temel Bilimler Alanında Dersler
  • Teknoloji ve Dijital Beceriler
Birlikte Öğrenme Üniversitesi eğitim programı yarı zamanlı olup, öğrenim dili Türkçe’dir. Altı Dönem (3 yıl) sürecek olan programda bir yarıyıl 12 haftalık eğitim programını kapsamaktadır.  Dersler haftanın iki günü, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Yerleşkesinde yüz yüze yapılacaktır.  
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemine 42 öğrenci kesin kayıt yaptırmış olup, dersler 5 Mart 2024 tarihinde başlayacak ve 29 Mayıs 2024 tarihinde sona erecektir.

Birlikte Öğrenme Üniversitesi öğrencisi olmak için her zaman çevrim içi ön kayıt formu (https://forms.gle/Fum2j7jBbmxFb2gEA) ile başvuruda bulunulabilir. Ön kayıt başvuru formu Üniversite’ye katılmak üzere bilgilerinizi ve görüşlerinizi iletmenizi sağlamaktadır. Kayıt dönemi başladığında, gerekli belgelerle birlikte döneme kaydın yaptırılması gerekmektedir.
Eğitimciler üniversitenin öğretim elemanları ve eğitim verdiği alanda uzman olan kişilerdir. Birlikte Öğrenme Üniversitesinde “Eğitmen” olarak görev almanızı anlamlı ve önemli olarak değerlendiriyoruz. Eğitmenlik başvurusu yapmak için (https://forms.gle/HvURiDyDpGYtvQW76) formunu doldurmanız gerekmektedir.

Birlikte Öğrenme Üniversitesi hakkında detaylı bilgiye:
Yaşam Boyu Öğrenmenin Keyfini Çıkarın!

İlk Toplantı Görseli



İkinci Toplantı Görseli


Üçüncü Toplantı Görseli


26 Şubat 2024– 1 Mart 2024 tarihleri arasında Gülezler Konağı Aktaş Mah. Merkez/Bolu’da gerçekleştirilen Kayıt Sürecindeki Görseller